‘Slicing Pie’ voor startups, flexibele aandelenverhoudingen

“Het grote geld achter bedrijven als Google, Facebook en Uber weet ook steeds beter de polder te bereiken. Grote buitenlandse investeringsfondsen hebben het afgelopen jaar ruim 500 miljoen euro in Nederlandse startups gestoken.  Dit blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

Volgens investeerders maakt de Nederlandse startupindustrie een inhaalslag. ‘De volgende Google of Uber kan prima uit Nederland komen, daar twijfel ik niet aan’, zegt de Amsterdamse investeerder Alexander Ribbink.” (Volkskrant van 31 januari 2015)

Startups zijn hot. Innovatie, techniek en ondernemerschap gaan hand in hand en de belofte van groei maakt dat veel ondernemingen en nieuwe samenwerkingen ontstaan. Samen met anderen een bedrijf of project starten en daarmee je droom verwezenlijken is voor veel starters het mooiste wat er is. Maar van wie is het project of het nieuwe bedrijf nu eigenlijk als blijkt dat het succesvol wordt?

Aandelenverhoudingen zijn in het begin van een samenwerking vaak niet zo moeilijk: “we delen alles 50-50, we zitten er toch samen in”, of “Het is mijn idee, dus het is logisch dat ik 70% bezit en mijn compagnon, die alleen tijd er in steekt, 30%”. Maar wat als deze verhoudingen qua tijdbesteding en inzet scheef komen te liggen? Of als er geld in het bedrijf wordt gestoken, al dan niet via crowdfunding? Onderhandelingen over herverdeling gaan dan vaak moeizaam en betekenen vaak een vroegtijdig einde van een veelbelovend initiatief. Terwijl het eigenlijk heel gemakkelijk anders kan.

Mike Moyer, docent aan Northwestern University in Chicago heeft dit aan den lijve ondervonden en heeft een methodiek bedacht die irritaties tussen oprichters sterk kan verminderen. Hoe je in een startupfase met dynamische aandelenverhoudingen kunt werken wordt beschreven in zijn boek, “Slicing Pie: How to Fund Your Company without Funds”.

Wij hebben de methode van Moyer omarmd en helpen startende klanten door samen met hen de spelregels vast te stellen en deze simpele methode uit te voeren. Hierdoor worden alle deelnemers eerlijk beloond voor hun bijdragen, worden ze gemotiveerd om bij te blijven dragen, kunnen nieuwkomers instromen en vertrekkers op een faire manier afscheid nemen. Kortom, we helpen op een eerlijke manier de hoeveelheid aandelen te berekenen voor de juiste mensen, zodat je de nodige flexibiliteit in een snel veranderende startup situatie hebt. Hierdoor kun je je blijven focussen en wie weet is jullie bedrijf de ‘next big thing’ en wil ‘het grote geld’ binnenkort in jouw initiatief investeren.

Wil je weten wat ‘Slicing Pie’ voor jouw startup kan betekenen? Neem dan contact op met Rick.

Geschreven door Rick op 11 October 2016

Deel op Twitter Deel op LinkedIn