Indoor Soccer Centre

De Groninger ondernemers en sportfanaten Erwin Bloeming en Eisse-Reint Dallinga hebben de realisatie van het Indoor Soccer Centre in de stad Groningen deels gefinanceerd door crowdfunding. Wij hebben de onderneming geholpen bij de voorbereiding van de campagne.

Speedsoccer is een indoor voetbalspel op kunstgras. De attractiviteit en snelheid van het spel gecombineerd met de laagdrempeligheid maken dat het één van de snelst groeiende binnensporten is.

Erwin en Eisse-Reint zijn een aantal jaren geleden in Duitsland in aanraking gekomen met Speedsoccer. Ze hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en locaties in Nederland. Eén van de conclusies was dat er tot dusver alleen in Zuid- en West-Nederland velden zijn gerealiseerd en dat er in de provincie Groningen nog geen Speedsoccer gespeeld wordt. Met de realisatie van het Indoor Soccer Centre in de stad Groningen voorzien zij in die behoefte.

Om een voormalige bedrijfshal aan de Ulgersmaweg om te toveren tot een Indoor Soccer Centre met drie speedsoccervelden, een polesoccerveld, sportcafé en een kleed- en doucheaccommodatie was een investering nodig. Een deel van dit startkapitaal, €165.000 is opgehaald via crowdfunding. Volgo heeft de ondernemers begeleid in de voorbereiding van de campagne. Er is gekozen voor een lening met een looptijd van 5 jaar en een rentevergoeding aan de investeerders van 7,5% per jaar. De campagne was binnen 18 dagen volgeschreven via het crowdfundingplatform van Collin Crowdfund. Inmiddels is het Indoor Soccer Centre geopend, op de website kun je het resultaat zien.

 

 

Deel op Twitter Deel op LinkedIn