Het Pauperparadijs

Regisseur Tom de Ket heeft samen met schrijfster Suzanna Jansen haar bestseller Het Pauperparadijs bewerkt tot een grootschalige theatervoorstelling. De productie van het theaterspektakel Het Pauperparadijs is onder andere mogelijk gemaakt door crowdfunding. Volgo is door de producenten gevraagd om deze campagne te begeleiden.

De productie zal gedurende 8 weken in de zomer van 2016 spelen met verschillende Nederlandse topacteurs in de hoofdrollen. Het Pauperparadijs wordt gespeeld op de plek waar de geschiedenis zich in de 19e eeuw daadwerkelijk heeft voltrokken, in Veenhuizen. Evenals in de Drentse Blues Opera van Tom de Ket en De Verleiders wordt ook in deze voorstelling voortdurend de link gelegd met actuele dilemma’s. Tom de Ket: “Met Het Pauperparadijs willen we een actueel stuk maken over een belangrijk verhaal uit de vaderlandse geschiedenis, een verhaal dat niet vergeten mag worden, een verhaal waar we direct of indirect allemaal mee te maken hebben.”

De productie van het theaterspektakel Het Pauperparadijs is onder andere mogelijk gemaakt door crowdfunding. Volgo is door de producenten gevraagd om deze campagne te begeleiden. Met een keur aan keuzes hebben we een gevarieerd ‘beloningspakket’ samengesteld voor de investeerders, zowel publiek als bedrijfsleven. Op basis van open source software hebben we een eigen crowdfunding website ontwikkeld voor het project. Met een grootse kick-off op de beoogde locatie van de voorstelling, de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen, zijn 1.500 mensen ‘opgewarmd’ en enthousiast gemaakt om hun bijdrage te leveren aan de totstandkoming van Het Pauperparadijs.

Meer informatie over het Pauperparadijs kun je vinden op de website www.hetpauperparadijs.nl.

Deel op Twitter Deel op LinkedIn